The Molinari story

Meer dan 200 jaar passie voor koffie

Passie, toewijding en kwaliteit vormen al meer dan 200 jaar de kernwaarden van Molinari. Vanaf het allereerste begin als ondernemer in levensmiddelen tot de bevlogen koffiespecialist van nu. In al die jaren zijn onze klanten de spil waar ons bedrijf om draait. We vertellen je graag het verhaal van Molinari.

Geschiedenis

Het verhaal van Molinari begint in 1804 in Modena. Daar startte Guiseppe Molinari een al snel succesvol bedrijf in levensmiddelen. Onder de naam Fratelli Molinari werd het bedrijf in 1880 ‘hofleverancier’ van het Huis Savoye en sleepte vele internationale prijzen in de wacht met zijn balsamicoazijn Molinari. In 1911 opende de familie Molinari in het centrum van Modena een bar, die uitgroeide tot dé ontmoetingsplaats in de stad. Enthousiast geworden door dit succes begonnen de Molinari’s een eigen koffiebranderij. De rest is geschiedenis: in de loop van de 20e eeuw weten steeds meer mensen de koffie te waarderen en neemt de productie toe. Caffè Molinari groeit uit tot een begrip in Italië en de rest van de wereld.

Vakmanschap en passie voor koffie’

Onze visie

Passie, toewijding en kwaliteit vormen de basis van het succes van Caffè Molinari. Vanaf het allereerste begin tot de dag van vandaag. In onze koffiebranderij werken we inmiddels met de modernste productietechnieken, maar het vakmanschap en de liefde voor koffie hebben we altijd behouden. Want ons doel blijft meer dan ooit: tevreden klanten. Van de gasten in Bar Molinari in het stadshart van Modena tot de koffiedrinkers van vandaag in 60 landen over de hele wereld. Voor hen allemaal staat Caffè Molinari voor excellente kwaliteit en passie voor koffie.

Duurzaam en verantwoord

De aarde moet ook leefbaar zijn voor volgende generaties. Daarom gaat Caffè Molinari respectvol om met de omgeving. De afgelopen jaren hebben we ons sterk gemaakt om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit doen we bijvoorbeeld door zoveel mogelijk afval te (laten) hergebruiken. Zo gaan de buitenste schillen van de koffiebonen naar een compostfabriek. Daarnaast denken we continu na over slimme verpakkingsmaterialen, die minder wegen of makkelijker afbreekbaar zijn. Op logistiek gebied zoeken we nieuwe oplossingen om de CO2-uitstoot te verkleinen. Ook op kantoor staat duurzaamheid hoog in het vaandel. We gebruiken waar mogelijk LED-lampen en onze kantoorbenodigdheden worden gerecycled.

Waar we goed in zijn

Koffie

Caffè Molinari ís koffie. Meer dan twee eeuwen passie en vakmanschap zie, ruik en proef je in al onze producten, van gebrande koffiebonen tot versgemalen filterkoffie en handige capsules.

Wega_2017-05-19_L_001
Apparatuur

Koffie van topkwaliteit vraagt om de beste apparatuur. Daarom leveren we professionele koffiemachines van gerenommeerde merken als Wega en Jura. Zo haal je alles uit je koffie.

Service

Tevreden klanten, daar doen we het allemaal voor. Caffè Molinari staat dus niet alleen voor excellente koffie, maar ook voor topservice. We helpen je graag met onze kennis en ervaring!

Boumanservice4
Showroom

Benieuwd naar onze koffie? Je bent van harte welkom in onze showroom! Daar kun je alle soorten proeven en vertellen we graag meer over het vakmanschap van Caffè Molinari.

Benieuwd? Kom zelf proeven!

Koffie moet je proeven! Daarom ontvangen we je graag op de koffie in onze showroom. Hier kun je meteen kennismaken met koffiemachines van topmerken zoals Animo, Rheavendors, Wega en Jura. Samen komen we zo tot een full serviceoplossing die past bij jouw wensen.

Bezoek de showroom

Wij staan voor je klaar

Wil je meer weten over Caffè Molinari? Heb je een vraag over een van onze koffiesoorten? Of wil je advies bij de aanschaf van koffieproducten of apparatuur? Wij staan voor je klaar!